Consultant M&A Transaction Services 

Dutch only

Dynamiek is het kernwoord in de wereld van fusies en overnames (M&A). De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun professionele adviseurs. In deze dynamische wereld gaat het er om snel inzicht te verkrijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target om de juiste waardering en prijs te bepalen. Een financiële due diligence biedt de antwoorden.

De functie 

Als Consultant M&A Transaction Services voer jij samen met je collega’s dit due diligence onderzoek uit. Je maakt een diepgaande analyse van de financiële gegevens van de overname target en kijkt daarbij naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cash flow verwachtingen te kunnen onderbouwen. 

Door in de financiële gegevens te duiken onderzoek je onderliggende trends en doorgrond je het business model van de overname target. Hiervoor werk je intensief samen met hun CEO, CFO en/of controller. De resultaten van het onderzoek presenteer je in een korte en bondige rapportage aan je klanten. Deze informatie gebruikt de klant in zijn waardering, prijsbepaling en onderhandelings-strategie. 

Bij SINCERIUS ga je als Consultant M&A Transaction Services vanaf dag één mee naar de overname target. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: Wat valt je op? Welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens en nemen ze vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Wie is SINCERIUS? 

SINCERIUS is de enige financiële due diligence boutique van Nederland en staat voor onafhankelijk, pragmatisch en zoals de naam al zegt, oprecht advies. SINCERIUS is gespecialiseerd in het verstrekken van financieel transactieadvies voor acquisities, desinvesteringen, management buy-outs of buy-ins en bankfinancieringen. Per jaar zijn we betrokken bij 40 tot 50 transacties. Tot onze opdrachtgevers behoren onder andere Mentha Capital, NIBC Mezzanine & Equity Partners, Rabo Private Equity, ING Corporate Investments, ABN AMRO Participaties en diverse andere private equity en strategische partijen. 

We zijn een ambitieuze boutique die snel groeit. Ons advies kenmerkt zich door compacte teams, korte lijnen en daardoor hoge partnerbetrokkenheid. We vinden het belangrijk dat onze klanten werken met professionals die volledig op de hoogte zijn van de details van de transactie. Onze 2 nominaties voor de M&A Awards (2013 en 2014) bevestigen dat de M&A markt deze aanpak waardeert.

Ontwikkeling en groei 

Tegen deze achtergrond vinden wij het belangrijk dat jouw leercurve zich steil en snel ontwikkelt. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door elke dag intensief samen te werken met onze partners Joost, Thomas, Michiel en Evert. Stuk voor stuk ervaren professionals met ieder meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van M&A. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak te leren. 

Je kennis houd je ook op peil door trainingen te volgen via de NVP (Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen), de M&A community of een opleiding te volgen die past bij jouw carrièrepad. 

Wie zoeken wij? Gedreven en leergierige collega’s wiens ambities passen bij de onze. Due diligence onderzoeken zijn korte, intensieve trajecten waarin je onder tijdsdruk een topprestatie levert. Als Consultant M&A Transaction Services weet je om te gaan met deze stressvolle periodes en haal je het beste uit jezelf naar boven. Ook maak je je complexe financiële vraagstukken snel eigen, ben je analytisch sterk en heb je oog voor detail. Tot slot kan je ingewikkelde materie helder communiceren. 

Daarnaast heb je:  

  • een (bijna) afgeronde WO-opleiding zoals bedrijfskunde, economie, econometrie of een bèta-studie; 
  • ben je startend of heb je tot 3 jaar ervaring in de financiële wereld; 
  • affiniteit met Excel, met name met modelleren; 
  • handig met PowerPoint; 
  • een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. 

Arbeidsvoorwaarden

  • Marktconform salaris met mogelijk een aantrekkelijke bonus.
  • Fulltime.

Word jij onze nieuwe collega?

Spreekt de functie je aan en wil je bijdragen aan onze ambities? Mail je CV met motivatie naar hr@sincerius.nl ter attentie van Michiel Koopmanschap (partner).

Wil je als starter meer weten over de functie? Neem dan contact op met Rutger Mulder, Consultant M&A Transaction Services, via mulder@sincerius.nl of via LinkedIn. Hij vertelt je graag meer over zijn en jouw toekomstige werkzaamheden