Werk- of scriptiestagiair M&A Transaction Services 

Dutch only

Dynamiek is het kernwoord in de wereld van fusies en overnames (M&A). De doorlooptijd van een transactieproces is kort, meestal slechts enkele weken, en onderhandelingen zorgen voor een positieve spanning bij zowel koper, verkoper als hun professionele adviseurs. In deze dynamische wereld gaat het er om snel inzicht te verkrijgen in de financiële gegevens en de kansen en risico’s van de overname target om de juiste waardering en prijs te bepalen. Een financiële due diligence biedt de antwoorden.

De functie

Als stagiair M&A Transaction Services voer jij samen met je collega’s dit due diligence onderzoek uit. Je maakt een diepgaande analyse van de financiële gegevens van de overname target en kijkt daarbij naar historische cijfers om zo de toekomstige winst en cash flow verwachtingen te kunnen onderbouwen.

Door in de financiële gegevens te duiken onderzoek je onderliggende trends en doorgrond je het business model van de overname target. De resultaten van het onderzoek presenteer je in een korte en bondige rapportage aan je klanten. Deze informatie gebruikt de klant gebruiken in zijn waardering, prijsbepaling en onderhandelingsstrategie.

Bij SINCERIUS krijg je als stagiair M&A Transaction Services veel vrijheid en geven we je de ruimte om actief mee te denken. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: Wat valt je op? Welke trends zie je? We laten je stoeien met de financiële gegevens en nemen ze vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Wie is SINCERIUS?

SINCERIUS is de enige financiële due diligence boutique van Nederland en staat voor onafhankelijk, pragmatisch en zoals de naam al zegt, oprecht advies. SINCERIUS is gespecialiseerd in het verstrekken van financieel transactieadvies voor acquisities, desinvesteringen, management buy-outs of buy-ins en bankfinancieringen. Per jaar zijn we betrokken bij 40 tot 50 transacties. Tot onze opdrachtgevers behoren onder andere Mentha Capital, NIBC Mezzanine & Equity Partners, Rabo Private Equity, ING Corporate Investments, ABN AMRO Participaties en diverse andere private equity en strategische partijen.

We zijn een ambitieuze boutique die snel groeit. Ons advies kenmerkt zich door compacte teams, korte lijnen en daardoor hoge partnerbetrokkenheid. We vinden het belangrijk dat onze klanten werken met professionals die volledig op de hoogte zijn van de details van de transactie. Onze 2 nominaties voor de M&A Awards (2013 en 2014) bevestigen dat de M&A markt deze aanpak waardeert.

Ontwikkeling en groei

Tegen deze achtergrond vinden wij het belangrijk dat jouw leercurve zich steil en snel ontwikkelt. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door elke dag intensief samen te werken met onze partners Joost, Thomas, Michiel en Evert. Stuk voor stuk ervaren professionals met ieder meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van M&A. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Wie zoeken wij?

Doorlopend zijn wij op zoek naar gedreven en leergierige studenten wiens ambities passen bij de onze. Via een stage willen wij studenten de mogelijkheid bieden zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en tegelijkertijd werkervaring op te doen. Tevens biedt een stage bij SINCERIUS de mogelijkheid om door te groeien binnen ons team in een functie als Business Analyst.

Due diligence onderzoeken zijn korte, intensieve trajecten waarin je een topprestatie levert. Als stagiair M&A weet je om te gaan met deze stressvolle periodes en haal je het beste uit jezelf naar boven. Ook maak je je complexe financiële vraagstukken snel eigen, ben je analytisch sterk en heb je oog voor detail. Tot slot kan je ingewikkelde materie helder communiceren.

Daarnaast:

  • volg je een WO-studie aan de economische, bedrijfskundige of bèta faculteit;
  • ben je handig met Excel en PowerPoint;
  • heb je een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

  • Goede stagevergoeding;
  • Duur: 3 tot 6 maanden (in overleg);
  • Aanstelling: fulltime, in overleg eventueel parttime;
  • Professionele begeleiding bij het afronden van je scriptie;
  • Kans om na je stage door te groeien tot Business Analyst.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meer weten over de stage? Neem dan contact op met Rutger Mulder, Consultant M&A, via mulder@sincerius.nl of via LinkedIn. Hij vertelt je graag meer over zijn en jouw toekomstige werkzaamheden.