Innovatief & data-driven

Bij SINCERIUS hebben we een in-house development team voor Business Intelligence Solutions. Met hun data-analytics vaardigheden halen zij het maximale uit data voor onze klanten én voor onze due diligence onderzoeken. Zo leveren wij nog meer toegevoegde waarde.

SINCERIUS Business Insight geeft real-time inzicht in de prestaties van een onderneming. Alle financiële en operationele KPI’s en rapportages zijn in één dashboard beschikbaar.

Onze professionals

Copyright BLINKfotografie

Joost Siemensma

Partner
Meer over Joost Siemensma
Copyright BLINKfotografie

Simon Voogel

Senior developer
Meer over Simon Voogel
Copyright BLINKfotografie

Rik Kok

Senior Consultant
Meer over Rik Kok
Copyright BLINKfotografie

Michael van Tulder

Developer
Meer over Michael van Tulder
Copyright BLINKfotografie

Jasper van der Blom

Developer
Meer over Jasper van der Blom
Copyright BLINKfotografie

Floris Wieringa

Developer
Meer over Floris Wieringa
Copyright BLINKfotografie

Jan van Angelen

Director
Meer over Jan van Angelen
Copyright BLINKfotografie

Laura Zandvliet

Consultant
Meer over Laura Zandvliet
Copyright BLINKfotografie

Lotte Huft

Consultant
Meer over Lotte Huft
Copyright BLINKfotografie

Milan Doodeman

Developer
Meer over Milan Doodeman

Geïnteresseerd in wat SINCERIUS Business Insight voor uw onderneming kan betekenen? We verzorgen graag een demo en bekijken de huidige organisatie- en rapportagestructuur.

Van data naar inzicht

Business Intelligence is het geautomatiseerde proces van het doorlopend verzamelen van alle data binnen een onderneming of groep, om deze onderling vergelijkbaar te maken. Daarna worden de gegevens geanalyseerd en in een duidelijk dashboard gepresenteerd. Deze manier van werken zorgt ervoor dat meer data verkregen én optimaal benut wordt.
Van risico’s naar kansen

Van risico’s naar kansen

Volledig inzicht in de operationele en financiële KPI’s

Kansen, mogelijkheden en onzekerheden horen bij het dagelijks leven. Bij het besturen van een onderneming willen we risico’s zoveel mogelijk uitsluiten en dat begint bij een volledig inzicht in de operationele en financiële KPI’s. Op het moment dat alle data inzichtelijk is en optimaal benut wordt, kunnen risico’s als kansen benaderd worden.

Bij SINCERIUS werken we dagelijks met het inzichtelijk maken van informatie en het beperken van risico’s. Als overname-experts zit kennis van ondernemingen, financiën en rapportages in ons DNA. Wij maken operationele en financiële analyses waarmee onze klanten gefundeerde beslissingen kunnen nemen bij een mogelijke overname, maar ook op ieder ander moment.

Van foto naar film

Van foto naar film

Doorlopend beschikbaar due diligence inzicht

Bij een due diligence onderzoek lichten we een onderneming helemaal door, zowel financieel als operationeel. Dit resulteert in een gedetailleerde momentopname: een foto. Klanten vroegen ons of we de foto in een film konden omzetten; dezelfde informatie, maar dan dagelijks en doorlopend beschikbaar.

Van meerdere invalshoeken naar één waarheid

Van meerdere invalshoeken naar één waarheid

Uniforme rapportages

Wanneer verschillende IT-systemen binnen een onderneming naast elkaar functioneren, zijn er meerdere formats, indelingen en invalshoeken. Verschillende fragmenten die bij een traditionele werkwijze door controllers worden geüniformeerd en geïnterpreteerd. Die werkwijze is niet meer van deze tijd. Met SINCERIUS Business Insight is het gehele plaatje altijd beschikbaar. En kan worden ingezoomd op de onderliggende elementen.

Van een tijdrovende maandafsluiting naar één druk op de knop

Van een tijdrovende maandafsluiting naar één druk op de knop

Snellere en betere rapportages

Maandafsluitingen en maandrapportages vragen vaak veel tijd van het financiële team, zeker in combinatie met de planning-en-controlcyclus. Met SINCERIUS Business Insight is dat verleden tijd: met één druk op de knop staat de hele maandrapportage klaar, inclusief analyses over budget en realisatie. Bij onze klanten is de belasting van het financiële team afgenomen en is de rapportagesnelheid daarbij ook significant gestegen na de implementatie van SINCERIUS Business Insight.

Van zelf inrichten naar full-service

Van zelf inrichten naar full-service

Dagelijkse ondersteuning van bedrijfseconomen en programmeurs

Veel softwarepakketten die zich richten op het samenbrengen van informatie uit verschillende bronnen zijn standaard en laten de opzet en inrichting aan de gebruikers over. Dit vergt een redelijke ICT-kennis en die benodigde kennis wordt groter bij een wijziging in de onderliggende systemen, wat regelmatig voorkomt.

SINCERIUS Business Insight is een full-serviceconcept. De support wordt geleverd door ons team met zowel bedrijfseconomische als programmeertechnische kennis. Bij wijzigingen in systemen en gewenste uitbreidingen staat ons team iedere dag klaar om direct in te springen op verzoeken.

Van verklaren naar vooruitkijken

Van verklaren naar vooruitkijken

Ondersteuning bij forecasten op basis van resultaten uit het verleden

Informatiesystemen en rapportages in bedrijven zijn meestal volledig op het verleden gericht. Op basis van historische informatie worden analyses opgesteld die verklaren wat er is gebeurd en waarom.

Ondernemers en managers kijken liever vooruit, maar worden daarbij vaak niet door hun managementinformatie ondersteund. Met de SINCERIUS Business Insight leggen we de focus op het heden en leveren we de inzichten aan om te voorspellen en bij te sturen. Dát noemen we Business Insight.

Toegegeven: ons systeem kan op dit moment nog niet zelfstandig voorspellen, maar op basis van historische data, human intelligence, big data, machine learning en prescriptive forecasting kunnen we wel een doorkijk geven naar de prestaties van het bedrijf de komende twaalf maanden.

Van verklaren naar vooruitkijken
Ontwerp zonder titel (50)

Gestandaardiseerd maatwerk

Standaard software heeft een toegankelijkere prijsstelling dan volledige maatwerksoftware en is onderhoudsvriendelijker. Het is alleen niet altijd effectief, omdat het niet is ingesteld op een specifieke onderneming en geen op maat gemaakte output kan produceren.

SINCERIUS Business Insight combineert the best of both worlds: het is gebaseerd op standaard Microsoft software met een maatwerkinrichting, toegespitst op de onderneming en behoefte. Dashboards worden ingericht met bedrijfsspecifieke rapportages, analyses en KPI’s.

Onze klanten

1643824506708
cropped-logo_vdk
Wortell_groen
Ontwerp zonder titel (51)

Data-driven due diligence voor de dagelijkse bedrijfsvoering

Onze Business Intelligence software verankert de due diligence way of thinking in de dagelijkse bedrijfsvoering. SINCERIUS Business Insight:

 • zorgt voor real-time inzicht in de organisatie, ondersteunt data-driven besluitvorming en is daarmee dé tool voor DGA’s, management en Finance;
 • helpt partijen beter voorbereid te zijn op een toekomstige verkoop door de altijd actuele managementinformatie met inzicht in de key value drivers;
 • maakt complexe data toegankelijk: de continue monitoring voorziet investeerders, banken en andere stakeholders van concreet en actueel inzicht.

Onze transacties

Ons Business Intelligence team is regelmatig intensief betrokken bij transacties, waaronder:
bbcapitalinvestments
heeft
Screenshot 2023-02-09 at 13.40.43
verkocht aan
arcusit-zwart

SINCERIUS heeft vendor due diligence uitgevoerd in opdracht van Infradax en BB Capital

februari 2023
Meer informatie
Mentha Capital
heeft
image013
verkocht aan
image012

SINCERIUS heeft vendor due diligence uitgevoerd in opdracht van Van Vulpen

januari 2023
Meer informatie
nibc
en
cropped-Arches-Capital-logo-transparent
NIBC Investment Partners Arches Capital hebben een aandelenbelang verkregen in CostPerform
costperform

SINCERIUS heeft financial due diligence uitgevoerd in opdracht van NIBC Investment Partners en Arches Capital

december 2022
Meer informatie
HB1
HB RTS is overgenomen door Arcus Infrastructure Partners
arcus3

SINCERIUS heeft vendor due diligence uitgevoerd en business intelligence solutions geleverd aan HB RTS

december 2021
Meer informatie
 • Snelle en eenvoudige implementatie
 • Veilig en AVG proof
 • Bestaande systemen blijven intact
 • Toegang via een online portaal
 • Alle systemen kunnen worden aangesloten
 • Dynamic drilldowns
 • Flexibel, modulair en schaalbaar
 • Transparante en duidelijke prijs
 • Rapportages staan altijd klaar
 • Consolidatie is elke dag gereed
 • Mogelijk vanuit verschillende administratiepakketten
 • Buitenlandse vestigingen en koersverschillen zijn opgenomen
 • Gegevens uit verkoop- en voorraadsystemen staan er in

De voordelen van SINCERIUS Business Insight

Wij leveren een snelle en eenvoudige implementatie, hierbij verzorgen wij de gehele opzet tot aan de volledig werkende situatie; het enige wat we nodig hebben is input vanuit de organisatie over de werkwijze en de gewenste dashboards. De rest regelen wij. Tijdens de opzet blijven de bestaande (software)systemen intact. Op onze BI tool kunnen alle systemen worden aangesloten, ook bij meerdere entiteiten met hun eigen (financiële) software. De tool is veilig en AVG-proof, alle data wordt opgeslagen in een beveiligde private cloud op een Nederlandse server.

Tijdens het gebruik van de BI tool is er altijd toegang via een online portal. In de portal zijn interactieve, bedrijfsspecifieke BI dashboards zichtbaar die de mogelijkheid bieden om te exporteren naar Excel, PDF, PowerPoint en Dataroom functionaliteit. De tool bouwt analyses op vanuit het laagste detailniveau (dynamic drilldowns) in relevante financiële en operationele systemen. SINCERIUS Business Insight groeit mee met de behoefte van de onderneming. Het aanpassen van dashboards en rapportages is altijd mogelijk, net als het toevoegen van nieuwe systemen en bedrijfsonderdelen.