Innovatief & Data-driven

  • Hands-on & Spot-on
  • Pragmatisch
  • In-house development team
  • Ondernemend
  • Toegankelijk & onafhankelijk

Bij SINCERIUS hebben we een in-house development team voor Business Intelligence Solutions. Met hun data-analytics vaardigheden en de SINCERIUS BI tool halen zij het maximale uit data voor onze klanten én voor onze due diligence onderzoeken.

Onze professionals

Copyright BLINKfotografie

Thomas Daemen

Partner
Meer over Thomas Daemen
Copyright BLINKfotografie

Simon Voogel

Developer
Meer over Simon Voogel
Copyright BLINKfotografie

Jan van Angelen

Director
Meer over Jan van Angelen
Copyright BLINKfotografie

Milan Doodeman

Developer
Meer over Milan Doodeman
Copyright BLINKfotografie

Hidde Makaske

Consultant
Meer over Hidde Makaske
Copyright BLINKfotografie

Lotte Huft

Consultant
Meer over Lotte Huft
Copyright BLINKfotografie

Rik Kok

Senior Consultant
Meer over Rik Kok
Copyright BLINKfotografie

Laura Zandvliet

Consultant
Meer over Laura Zandvliet

Geïnteresseerd in wat SINCERIUS Business Intelligence Solutions voor uw onderneming kan betekenen? We verzorgen graag een demo en bekijken de huidige organisatie- en rapportagestructuur. Implementatie kan snel en wordt volledig door ons verzorgd.

Van data naar inzicht

Business Intelligence is het geautomatiseerde proces van het doorlopend verzamelen van alle data binnen een onderneming of groep, om deze onderling vergelijkbaar te maken. Daarna worden de gegevens geanalyseerd en in een duidelijk dashboard gepresenteerd. Deze manier van werken zorgt ervoor dat meer data verkregen én optimaal benut wordt. Met behulp van BI leveren wij nog meer toegevoegde waarde voor onze klanten en in onze financial due diligence onderzoeken.
Van risico’s naar kansen

Van risico’s naar kansen

Volledig inzicht in de operationele en financiële KPI’s

Kansen, mogelijkheden en onzekerheden horen bij het dagelijks leven. Maar bij het besturen van een onderneming willen we risico’s zoveel mogelijk uitsluiten. En dat begint bij een gedegen, volledig inzicht in de operationele en financiële KPI’s. Want op het moment dat alle data inzichtelijk is en optimaal benut wordt, kunnen risico’s als kansen benaderd worden.

Bij SINCERIUS werken we dagelijks met het inzichtelijk maken van informatie en het beperken van risico’s. Als overname-experts zit kennis van ondernemingen, finance en rapportages in ons DNA. Wij maken operationele en financiële analyses waarmee onze klanten gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Bij een mogelijke overname, maar ook op ieder ander moment.

Van foto naar film

Van foto naar film

Doorlopend beschikbaar due diligence inzicht

Bij een due diligence onderzoek lichten we een onderneming helemaal door: financieel en operationeel. Dit resulteert in een gedetailleerde momentopname, een foto. Klanten vroegen ons of we die foto in een film konden omzetten; dezelfde informatie, maar dan dagelijks en doorlopend beschikbaar.

Bij gebrek aan een bestaande BI oplossing die in deze behoefte kon voorzien, zijn we deze zelf gaan ontwikkelen. Op basis van onze kwaliteitseisen, onze ervaring als financial due diligence experts en - bovenal - de wensen van onze klanten. Inmiddels maken tientallen klanten naar volle tevredenheid gebruik van SINCERIUS Business Insight en ontwikkelen we ons platform iedere dag naar een nog hoger niveau.

Van meerdere invalshoeken naar één waarheid

Van meerdere invalshoeken naar één waarheid

Uniforme rapportages

Wanneer verschillende IT-systemen binnen een onderneming naast elkaar functioneren, zijn er meerdere formats, indelingen en waarheden. Verschillende fragmenten die bij een traditionele werkwijze door controllers worden geüniformeerd en geïnterpreteerd. Die werkwijze is niet meer van deze tijd. Met SINCERIUS Business Insight is het gehele plaatje altijd beschikbaar. En kan worden ingezoomd op de onderliggende elementen.

Van een tijdrovende maandafsluiting naar één druk op de knop

Van een tijdrovende maandafsluiting naar één druk op de knop

Snellere en betere rapportages

Maandafsluitingen en maandrapportages vragen vaak veel tijd van het financiële team, zeker in combinatie met de planning-en-controlcyclus. Met SINCERIUS Business Insight is dat verleden tijd: met één druk op de knop staat de hele maandrapportage klaar, inclusief analyses over budget en realisatie. Bij meerdere van onze klanten is de belasting van het finance team afgenomen en is de rapportagesnelheid dan ook significant gestegen na de implementatie van SINCERIUS Business Insight.

Van zelf inrichten naar full-service

Van zelf inrichten naar full-service

Dagelijkse ondersteuning van bedrijfseconomen en programmeurs

Veel softwarepakketten die zich richten op het samenbrengen van informatie uit verschillende bronnen zijn standaard en laten de opzet en inrichting aan de gebruikers over. Dit vergt een redelijke ICT-kennis en die benodigde kennis wordt alsmaar groter bij iedere wijziging in de onderliggende systemen. En dat gebeurt vaker dan gedacht.

SINCERIUS Business Insight is een full-serviceconcept; de support wordt geleverd door ons team met zowel bedrijfseconomische als programmeertechnische kennis. Bij wijzigingen in systemen en gewenste uitbreidingen staat ons team iedere dag klaar om direct in te springen op verzoeken. Wij regelen het.

Van verklaren naar vooruitkijken

Van verklaren naar vooruitkijken

Ondersteuning bij forecasten op basis van resultaten uit het verleden

Informatiesystemen en rapportages in bedrijven zijn meestal volledig op het verleden gericht. Op basis van historische informatie worden analyses opgesteld die verklaren wat er is gebeurd en waarom.

Ondernemers en managers kijken liever vooruit, maar worden daarbij vaak niet door hun managementinformatie ondersteund. Met de SINCERIUS BI tool leggen we de focus op het heden en leveren we de inzichten aan om te voorspellen en bij te sturen. Dát noemen we Business Insight.

Toegegeven: Ons systeem kan nog niet zelfstandig voorspellen, maar op basis van historische data, human intelligence, big data, machine learning en prescriptive forecasting kunnen we wel een doorkijk geven naar de prestaties van het bedrijf de komende 12 maanden. We zijn we daar wel naar op weg.

Van verklaren naar vooruitkijken
Ontwerp zonder titel (22)

Data optimaal benutten

Met SINCERIUS Business Insight zijn alle financiële en operationele KPI’s en rapportages in één dashboard beschikbaar. Voor realtime inzicht in de prestaties van een onderneming.

Rapportages? Die staan altijd klaar.
Consolidatie? Is iedere dag gereed.
Vanuit verschillende administratiepakketten? Geen probleem.
Buitenlandse vestigingen en koersverschillen? Die zijn keurig opgenomen.
Gegevens uit verkoop- en voorraadsystemen? Staan in het dashboard.

Bestaande systemen blijven intact

De voordelen van SINCERIUS Business Insight

Wij leveren een snelle en eenvoudige implementatie, hierbij verzorgen wij de gehele opzet tot aan de volledig werkende situatie; het enige wat we nodig hebben is input vanuit de organisatie over de werkwijze en de gewenste dashboards. De rest regelen wij. Tijdens de opzet blijven de bestaande (software)systemen intact. Op onze BI tool kunnen alle systemen worden aangesloten, ook bij meerdere entiteiten met hun eigen (financiële) software. De tool is veilig en AVG-proof, alle data wordt opgeslagen in een beveiligde private cloud op een Nederlandse server.

Tijdens het gebruik van de BI tool is er altijd toegang via een online portal. In de portal zijn interactieve, bedrijfsspecifieke BI dashboards zichtbaar die de mogelijkheid bieden om te exporteren naar Excel, PDF, PowerPoint en Dataroom functionaliteit. De tool bouwt analyses op vanuit het laagste detailniveau (dynamic drilldowns) in relevante financiële en operationele systemen. SINCERIUS Business Insight groeit mee met de behoefte van de onderneming. Het aanpassen van dashboards en rapportages is altijd mogelijk, net als het toevoegen van nieuwe systemen en bedrijfsonderdelen. Wij bieden SINCERIUS Business Insight aan zonder implementatiekosten, maar met een maandelijkse fee inclusief uitgebreid support.

Ontwerp zonder titel (50)

Gestandaardiseerd maatwerk

Standaard software heeft een toegankelijkere prijsstelling dan volledige maatwerksoftware en is onderhoudsvriendelijker. Het is alleen niet altijd effectief, omdat het niet is toegespitst op een specifieke onderneming en geen op maat gemaakte output kan produceren.

SINCERIUS Business Insight combineert best of both worlds: het is gebaseerd op standaard Microsoft software met een maatwerkinrichting, toegespitst op de onderneming en behoefte. Dashboards worden op maat ingericht met bedrijfsspecifieke rapportages, analyses en KPI’s.

Ontwerp zonder titel (51)

Data -driven due diligence voor de dagelijkse bedrijfsvoering

Onze BI software verankert de due diligence way of thinking in de dagelijkse bedrijfsvoering. SINCERIUS Business Insight:

  • Zorgt voor realtime inzicht in de organisatie, ondersteunt data-driven besluitvorming en is daarmee dé tool voor DGA’s, management en Finance.
  • Helpt partijen beter voorbereid te zijn op een toekomstige verkoop door de altijd actuele managementinformatie met inzicht in de key value drivers.
  • Maakt complexe data toegankelijk: de continue monitoring voorziet investeerders, banken en andere stakeholders van concreet en actueel inzicht.

Onze transacties

Onze BI-team is regelmatig intensief betrokken bij transacties, waaronder:
HB1
HB RTS is overgenomen door Arcus Infrastructure Partners
arcus3

SINCERIUS heeft vendor due diligence uitgevoerd en business intelligence solutions geleverd aan HB RTS

december 2021
Meer informatie
frimex2
Frimex is overgenomen door VDK
vdk

SINCERIUS heeft vendor due diligence uitgevoerd in opdracht van VE Partners

november 2021
Meer informatie
adrighem
Van Adrighem heeft financiering verkregen van Patrimonium
patri

SINCERIUS heeft financial due diligence uitgevoerd in opdracht van Van Adrighem

augustus 2021
Meer informatie
logo-rapidcircle
Rapid Circle heeft een aandelenbelang verkregen in Portiva
logo-portiva

SINCERIUS heeft financial due diligence uitgevoerd in opdracht van Rapid Circle

maart 2021
Meer informatie