Voor betere resultaten

Binnen een onderneming kan het (bijna) altijd beter, maar in de dagelijkse gang van zaken kan de tijd ontbreken om goede, diepgaande analyses te maken.

Bij SINCERIUS beschikken we over de kennis en ervaring om een brede, frisse blik te werpen op een onderneming. We maken gerichte analyses en geven inzicht in welke strategie het beste gevolgd kan worden. We letten daarbij niet alleen op de cijfers, maar ook op de wereld achter de cijfers. We onderzoeken, interpreteren en geven een concreet en onderbouwd advies.

Onze professionals

Partner

Evert van Anken

Partner
Financial Due Diligence
Performance Improvement
Meer over Evert van Anken
Partner SINCERIUS

Thomas Daemen

Partner
Financial Due Diligence
Performance Improvement
Meer over Thomas Daemen
Director Financial Due Diligence

Wouter Goedknegt

Director
Financial Due Diligence
Performance Improvement
Meer over Wouter Goedknegt

Ontmoet ons team van ervaren adviseurs. Toegewijde professionals die hun jarenlange transactie-ervaring combineren met data analytics-vaardigheden. Voor een innovatieve en pragmatische aanpak.

Performance Improvement

Ons professionele team draagt bij aan margeverbetering, kostenbesparingen, werkkapitaalbeheersing en verbetering van operationele processen. Dat doen we door onze jarenlange ervaring in transactiedienstverlening en business-analyse te combineren met Business Intelligence. Zo benutten we alle data en leveren we nog meer toevoegde waarde. Binnen Performance Improvement bieden we verschillende diensten aan, waaronder reporting improvement, operational improvement en werkkapitaalmanagement.
Reporting Improvement

Reporting Improvement

Focus op essentiële stuurinformatie

Onze data-driven aanpak resulteert in:

 • inzicht in de belangrijkste value drivers, waardoor de doelen van alle belanghebbenden binnen de organisatie gelijkgesteld worden;
 • managementrapportages met een focus op essentiële stuurinformatie;
 • een betrouwbare dataset voor analyses en rapportages; belangrijk bij een (toekomstige) controleplicht of ter voorbereiding op een verkoopproces;
 • een verminderde afhankelijkheid van DGA(s), waardoor de overdracht bij een mogelijke verkoop efficiënter verloopt of de DGA makkelijker afstand kan nemen van de dagelijkse werkzaamheden.

Door een sluitende dataset samen te stellen en rapportages zó in te richten dat de focus op de belangrijkste stuurinformatie ligt, staan binnen de organisatie alle neuzen dezelfde kant op en is de onderneming klaar voor de volgende stap.

Operational Improvement

Operational Improvement

Verbeter efficiëntie en optimaliseer processen

Met Operational Improvement richten wij ons onder andere op:

 • Margeverbetering door:
  • analyse van de winstgevendheid per producten en/of activiteit;
  • analyse van de interne processen voor efficiëntiemogelijkheden;
  • leveranciersanalyse;
  • verkoopprijsoptimalisatie.
 • Identificatie van groeipotentieel.
 • Kostenbesparingen op basis van benchmarking en historische analyse.
 • Bedrijfsspecifieke mogelijkheden.

Naast onze data-driven aanpak richten wij ons op de persoonlijke kant, lopen we mee in de organisatie en bouwen we verder op de kennis van personeel en management.

We identificeren zowel quick-wins als veranderingen die meer voeten in de aarde hebben. Wij geloven in de adviezen die we geven en zijn daarom altijd bereid om te ondersteunen bij de uitvoering.

Werkkapitaalmanagement

Werkkapitaalmanagement

Controle over werkkapitaal en verbetering van liquiditeit

De samenwerking met onze specialisten zorgt voor resultaten op de korte en lange termijn:

 • meer zicht op kosten en liquiditeit, door pragmatische cashflow forecasting-tools. Er is weer controle over het werkkapitaal;
 • het werkkapitaalmanagement wordt geoptimaliseerd, met als resultaat verbetering van de de liquiditeit van de onderneming;
 • inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. Met onze Business Intelligence tool voor een actueel, geautomatiseerd inzicht in het werkkapitaal blijft de focus behouden.

Door trapped cash vrij te spelen, financieren de veranderingen zichzelf en worden de kosten op termijn terugverdiend. Zien wij geen mogelijkheden voor verbeteringen of besparingen? Dan zeggen we dat eerlijk, we doen onze naam graag eer aan.

copy6

Over SINCERIUS

Wij gaan pragmatisch, professioneel en transparant te werk. We begrijpen het ondernemerschap en doen meer dan alleen cijfers analyseren: we dragen graag creatieve oplossingen aan voor nét dat stapje extra.

Wij zijn niet bang om onze handen vuil te maken en tijdelijk binnen de organisatie zelf aan de slag te gaan. Zo stemmen wij onze output af op de specifieke situatie en wensen.

Onze transactie-ervaring gecombineerd met onze vernieuwende Business Intelligence methode zorgt voor een innovatieve en data-driven aanpak die meerwaarde realiseert.

Wanneer Performance Improvement?

Onze Performance Improvement werkwijze is tijdens elke fase van een bedrijf of investering van toegevoegde waarde. Wij helpen om de maximale waarde uit een verkoop te halen door middel van een M&A Ready-traject, om een vliegende start te maken aansluitend op een overname, of om een onderneming de volgende stap te laten zetten (bijvoorbeeld op het gebied van omzetgroei of winstgevendheid). Omdat niet elke onderneming hetzelfde is, passen we onze dienstverlening dan ook graag per traject aan op de specifieke wensen en behoeftes.
M&A Ready-traject

M&A Ready-traject

Waardeoptimalisatie bij verkoop door goede voorbereiding

Veel ondernemingen die zich klaar maken voor een verkoop, zijn daarop nog niet volledig voorbereid. Op tijd starten met de voorbereidingen heeft veel voordelen:

 • Onder andere marge-optimalisatie, kostenbesparingen, vrijgespeelde cash en gecreëerd comfort bij potentiële kopers halen de maximale waarde uit een deal.
 • Verminderde afhankelijkheid van de DGA(s), inzicht in de belangrijkste value drivers en betrouwbare rapportages zorgen voor een probleemloze overdracht.
 • De creatie van een betrouwbare dataset beperkt vragen van overige adviseurs en informatieverzoeken tijdens due diligence trajecten wat transactiekosten bespaart.
Aansluitend op een overname

Aansluitend op een overname

Voortvarend van start met de nieuwe investering

Na een overname is het belangrijk om voortvarend van start te gaan en direct impact te maken. De samenwerking met onze adviseurs zorgt voor:

 • inzicht in de belangrijkste value drivers, waaronder de winstgevendheid van activiteiten en/of producten, marge-analyses en groeipotentieel;
 • de implementatie/optimalisatie van managementrapportages, afsluitingsprocedures en focus op essentiële stuurinformatie;
 • het opstellen en uitvoeren van verbeterplannen voor margeverbetering, kostenbesparingen, werkkapitaalbeheersing en verbetering van operationele processen.
De volgende stap

De volgende stap

Maak de stap naar een hoger niveau

Wij weten als geen ander dat ondernemers en investeerders altijd de volgende stap willen nemen. Wij ondersteunen om deze volgende stap (sneller) te nemen door:

 • Inzicht: essentieel om daadwerkelijk te kunnen versnellen.
 • Implementatie (of optimalisatie) van managementrapportages en afsluitingsprocedures. Zodat er gefocust kan worden op de essentiële stuurinformatie.
 • Het opstellen en uitvoeren van concrete verbeterplannen voor operationele processen, margeverbetering, kostenbesparingen en werkkapitaalmanagement.
Untitled design (7)

Onze data-driven aanpak

Performance Improvement begint met data. SINCERIUS Business Insight, onze Business Intelligence tool, maakt alle data toegankelijk en brengt ze samen voor een compleet beeld.  Financiële en operationele informatie uit alle beschikbare bronnen wordt ontsloten en gecombineerd.

Met een enkele druk op de knop staan alle rapportages en analyses overzichtelijk in één dashboard: voor een real-time inzicht in de prestaties van de onderneming.