copy5

Acquisition due diligence

In een acquisition due diligence traject is het essentieel:

  • Om de financiële veronderstellingen van de voorgenomen transactie te valideren;
  • Dat alle relevante zaken tijdig worden gesignaleerd;
  • Dat de juiste - feitelijke - argumenten worden aangedragen voor het onderhandelingsproces.

Voor ons is financial due diligence méér dan een boekenonderzoek; wij benaderen de transactie vanuit de bieding of intentieovereenkomst en helpen te bepalen wat er precies wordt overgenomen. Wij analyseren en interpreteren de door de verkoper opgestelde historische & toekomstgerichte financiële informatie en kijken scherp naar normalisaties.

Door onze pragmatische aanpak zorgen we ervoor dat een goede verstandhouding tussen de koper en het management behouden blijft.

Untitled design (6)

Resultaat

Ons onderzoek en onze jarenlange transactie-ervaring zorgen voor belangrijke input voor de onderhandelingsstrategie. De belangrijkste doelstellingen van financial due diligence:

  • Inzicht krijgen in de meest waardevolle value drivers van de onderneming.
  • Identificeren van financiële risico’s en kansen.
  • Inzicht krijgen in de historische financiële informatie, de tussentijdse financiële ontwikkelingen en de financiële verwachtingen voor de toekomst.
  • Het toetsen van de door verkoper verstrekte cijfers die als uitgangspunt hebben gediend voor de bieding of intentieverklaring.
  • Identificeren van onderhandelingspunten en dealbreakers. Voor een sterke onderhandelingspositie met een goed onderbouwd verhaal.
SINCERIUS

Business Intelligence: realtime inzicht

Met BI maken we alle aanwezige data inzichtelijk: dé reden dat wij hiervan standaard gebruik maken bij onze financial due diligence onderzoeken. BI helpt daarnaast om de verstandhouding met het huidige management niet onnodig op scherp te zetten. We hoeven hierdoor minder informatie uit te vragen, waardoor het management minder belast wordt.

Na aankoop focus houden en realtime inzicht hebben in de KPI’s? Dat kan met SINCERIUS Business Insight, onze zelfontwikkelde BI tool. Met één druk op de knop worden alle rapportages en analyses overzichtelijk weergegeven in één platform, inclusief consolidatie en vreemde valuta. Voor betere resultaten, de mogelijkheid om eerder te anticiperen op ontwikkelingen, voor een kostenreductie op de langere termijn en om beter voorbereid te zijn op een eventuele toekomstige verkoop.

 

MEDIUM-2023-Sincerius-sfeer-22

Daarom SINCERIUS

Wij zijn toegewijde professionals die weten wat nodig is om in een acquisitietraject een beslissing te nemen. Door onze ervaring weten wij waar we op moeten letten; uiteraard op de cijfers, maar óók op de wereld achter de cijfers. We onderzoeken, interpreteren en geven een duidelijk en onderbouwd advies. Zodat de koper in het onderhandelingsproces een goede afweging kan maken.

Indien gewenst blijven we ook na de transactie betrokken: we assisteren graag met due diligence werkzaamheden bij een verdere buy-and-build strategie. Daarnaast kan ons Performance Improvement team bijdragen aan margeverbetering, kosten-besparingen, werkkapitaalbeheersing en verbetering van operationele processen. Concreet, praktisch en hands-on: precies zoals onze klanten van ons gewend zijn.