MEDIUM-2023-Sincerius-sfeer-1

(Re)financing due diligence

Dit due diligence onderzoek is voor partijen die vreemd vermogen willen aantrekken en daarvoor een degelijke financiële onderbouwing nodig hebben. Denk aan het in kaart brengen van de draagkracht voor (nieuwe) financiële verplichtingen en de zekerheden voor de geldverstrekker.

Daarnaast is dit due diligence onderzoek geschikt voor geldnemers die kritische vragen van de geldverstrekker vóór willen zijn en hun financiële mogelijkheden in kaart willen brengen.

Untitled design (16)

Onze aanpak

Bij een (re)financing due diligence stemmen we onze werkzaamheden af op de behoefte van de onderneming en de (potentiële) financieringsverstrekker. We leveren een duidelijk rapport dat concreet antwoord geeft op alle vragen, niet eerder gesignaleerde aandachtspunten benoemt en geschikt is voor de geldverstrekker.

Ons onderzoek richt zich op de huidige financiële positie en resultaten; de kwaliteit en betrouwbaarheid van de verwachte toekomstige kasstromen; de kwaliteit van de zekerheden; de omvang van het klantenbestand; de winstgevendheid van producten en diensten; de manier waarop omzet en winst verantwoord worden; de kosten-structuur.

SMALL-2023-Sincerius-sfeer-19

Daarom SINCERIUS

Omdat onze adviseurs aan meerdere kanten van de tafel hebben gezeten, kunnen zij vanuit elk perspectief een onderneming analyseren. Dat levert een gedegen onderzoek op met nieuwe inzichten. Met onze jarenlange transactie-ervaring in verschillende sectoren weten we wat er speelt en waar geldverstrekkers op letten.

Behoefte aan een continue monitoring om de geldverstrekker van de juiste informatie te kunnen voorzien? Met onze datagedreven aanpak (BI) maken we complexe data simpel en altijd voorhanden.