Jan van Angelen

Jan (1983) is Director Business Intelligence bij SINCERIUS. Hij is gepromoveerd natuurkundige. In zijn proefschrift “de Groenlandse ijskap in een opwarmend klimaat”, heeft hij de massabalans van de ijskap onderzocht. Met een klimaatmodel heeft hij gesimuleerd wat de gevolgen van de opwarming voor de ijskap en dus de zeespiegel zullen zijn. De link met P&L is snel gelegd, want ook daar gaat het er om wat er uiteindelijk onderaan de streep overblijft.

Jan is in staat om uit grote hoeveelheden data de belangrijkste zaken snel en efficiënt te analyseren en te presenteren. Deze kennis heeft hij sinds 2015 bij SINCERIUS ingezet om de data-driven aanpak te stimuleren en over te brengen op nieuwe collega’s. Dit heeft onder meer uitgemond in de Business Insight tool, waar zowel intern als extern met veel plezier gebruik van wordt gemaakt.

Jan woont met zijn vrouw en twee zoontjes in Utrecht en in zijn vrije tijd zit hij graag op de racefiets of bindt de schaatsen onder in de winter (de volgende Elfstedentocht komt er aan).