Joost Siemensma

Joost is oprichter van SINCERIUS en heeft meer dan 20 jaar werkervaring op het gebied van Financial Due Diligence (“Transaction Services”). Gedurende deze periode heeft hij in diverse sectoren gewerkt voor zowel private equity als strategische cliënten.

“Ik wilde het anders gaan doen, toegevoegde waarde leveren in plaats van uren schrijven”.

Voor de oprichting van SINCERIUS is Joost 10 jaar werkzaam geweest bij de Big Four (in Amsterdam en Londen). Na 5 jaar KMPG en 5 jaar Deloitte besloot Joost om voor zichzelf te beginnen, waarbij hij de focus legde op het leveren van toegevoegde waarde. Joost heeft een doctoraal bedrijfskunde en postdoctoraal accountancy behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Daarnaast wil Joost graag zijn kennis op het gebied van Financial Due Diligence delen met vakgenoten en andere financiële professionals betrokken bij fusies en overnames. Daarom geeft hij via de NBA-VRC en Alex van Groningen financial due diligence cursussen voor Registeraccountants (RA’s) en Registercontrollers (RC’s). Ook is hij betrokken bij het opleiden van jonge private equity professionals als docent van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Als Joost niet aan het werk is, sport hij graag en is hij te vinden op de tennisbaan en in de winter op de ijsbaan ter voorbereiding op de volgende Elfstedentocht. Joost is getrouwd en heeft twee zoons.