Joost Siemensma

Joost is oprichter van SINCERIUS en heeft meer dan 20 jaar werkervaring op het gebied van financiële due diligence (“Transaction Services”). Gedurende deze periode heeft hij in diverse sectoren gewerkt voor zowel private equity als strategische cliënten.

“Ik wilde het anders gaan doen, toegevoegde waarde leveren in plaats van uren schrijven”.

Voorheen is Joost partner geweest bij Grant Thornton, waar hij verantwoordelijk was voor het opzetten van de financiële due diligence praktijk. Daarnaast is hij 5 jaar werkzaam geweest bij Deloitte Transaction Services (waarvan 2 jaar in Amsterdam en 3 jaar in Londen) en 5 jaar bij KPMG waarvan 2 jaar in de audit praktijk en 3 jaar bij Transaction Services. Joost heeft een doctoraal bedrijfskunde en postdoctoraal accountancy behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Daarnaast wil Joost graag zijn kennis op het gebied van financiële due diligence delen met vakgenoten en andere financiële professionals betrokken bij fusies en overnames. Daarom geeft hij via de NBA-VRC en Alex van Groningen financiële due diligence cursussen voor Registeraccountants (RA’s) en Registercontrollers (RC’s).

Als Joost niet aan het werk is, sport hij graag en is hij te vinden op de tennisbaan, het hockeyveld en in de winter op de ijsbaan ter voorbereiding op de volgende Elfstedentocht. Joost is getrouwd en heeft twee zoons.