Lucas van Opstal

Lucas werkt als Consultant Financial Due Diligence bij SINCERIUS. Na een tussenjaar om Spaans te leren heeft hij in Delft de bachelor Technische Bestuurskunde afgerond met een minor in Finance. Deze minor heeft zijn interesse voor de financiële wereld aangewakkerd wat resulteerde in het volgen van een dubbele master in Quantitative Finance in Rotterdam en Engineering and Policy Analysis in Delft. Zijn studie in Rotterdam heeft de basis gelegd voor het kwantitatief analyseren van financiële data met behulp van machine learning modellen. Zo heeft hij voor zijn afstuderen een model toegepast om de prijs van financiële producten op de beurs te voorspellen. Aan de andere kant heeft zijn studie in Delft hem de vaardigheden bijgebracht om de langetermijneffecten van beleidskeuzes te modelleren en hierover implementeerbare rapporten te schrijven. Deze specifieke combinatie van kennis en vaardigheden zet hij graag in bij zijn werkzaamheden voor SINCERIUS.

Lucas' interesse voor Financial Due Diligence is ontstaan uit zijn ervaring als Junior Analyst bij een scale-up die zich richtte op financiële analyses van bedrijven aan de hand van openbare data. Wat SINCERIUS voor hem interessant maakt, is dat het niet beperkt is tot openbare data, maar juist toegang heeft tot alle relevante informatie van een bedrijf. Dit maakt het leggen van de puzzel ontzettend interessant in zijn ogen. Met name het projectmatige werken in teams samen met jonge en ambitieuze collega’s is wat hem voornamelijk aansprak. Door de relatief korte doorlooptijd van projecten is het mogelijk om in een korte periode veel te leren over verschillende sectoren.

In zijn vrije tijd doet hij graag complexe bordspellen met vrienden of zit hij graag op het terras. Wanneer hij tijd heeft kruipt hij achter de piano om muziek te maken. Verder is hij regelmatig in de sportschool te vinden en staat hij op de dansvloer met wekelijkse Latin en Ballroom lessen.