Nick Korterink

      Nick.jpg
 
Nick (1992) kent zijn achtergrond in Accountancy, Economie en Finance. Na het gymnasium was de accountancypraktijk het eerste wat op Nick’s pad kwam, in de vorm van een duaaltraject: de BSc Accountancy bij Business Universiteit Nijenrode gelijktijdig met een positie in de auditpraktijk van Ernst & Young. Na ruim tweeënhalf jaar ervaring aldaar te hebben opgedaan, besloot hij het roer volledig om te gooien. Het bedrijfseconomische aspect van zijn controleklanten interesseerde hem uiteindelijk zodanig sterk dat hij besloot zijn horizon te verleggen.

Hij verhuisde naar Utrecht en behaalde daar de engelstalige BSc Economics aan de USE van de Universiteit Utrecht. Na drie mooie jaren in de domstad leidde zijn pad nog verder naar het westen, in de richting van Kralingen, Rotterdam en de eveneens engelstalige MSc Finance & Investments aan de Rotterdam School of Management. In zijn studies Economie en Finance heeft Nick altijd waar mogelijk de focus gelegd op keuzevakken die zijn begrip van Corporate Finance en andere investerings- en waarderingsvraagstukken vergrootten.

Dit is een interessegebied en werkvlak dat Nick ook graag mee naar huis neemt. In zijn vrije tijd is hij namelijk graag bezig met investeren middels zowel aandelen als leningen aan bedrijven, consumenten, en projectontwikkelaars, met behulp van crowdfunding via platforms in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, en de Baltische Staten. De crowdfunding- en aandelenmarkten zijn dan ook onderwerpen waar je hem voor wakker kunt maken. Nick weet dus hoe het is om risico’s te dragen, en bedrijfseconomische analyses zijn in dergelijke situaties ten zeerste van belang. Zo gezien neemt Nick zijn hobby mee naar het werk, en zijn werk graag naar huis. In zijn vrije tijd is Nick daarnaast veelal te vinden in de fitnesszaal, de leesstoel, of achter de piano. 

 

 


‹ Terug